Gevelrenovatie stal in Groningen

July 26, 2018

0 | 0 | 0 | 0

De wens van de opdrachtgever was om de oude voorgevel van de stal te renoveren en terug te brengen in de originele staat met schuifdeuren. De oude betonen gevelpanelen zijn door de opdrachtgever zelf gesloopt, waarna wij er, op traditionele wijze, nieuwe muren op hebben gemetseld. Het geraamte van de bestaande topgevel was nog bruikbaar en is verder intact gebleven. Na het uitvlakken hebben wij er een nieuwe damwand op gemonteerd. De schuifdeuren zijn door Bleyenberg deuren gemonteerd. Hierin hebben wij meegedacht over een oplossing om het railsysteem binnen de gevel te houden, dit resulteert in een strakkere lijn van het geheel zonder uitstekende delen voor de schuifdeuren. De opdrachtgever heeft voor deze kleurstelling van de gevel en de windveren gekozen, omdat er op deze locatie vroeger grondstof voor de steenfabriek gewonnen werd. Op deze wijze wil hij iets terugdoen voor het gebied.

 

gevelrenovatie stal Groningen gevelrenovatie stal Groningen